Het parcours.

Het parcours is op en rond de wielerbaan van WV Avanti en de geluidswal langs de N11. De Start en Finish is recht voor de kantine van WV Avanti. Het adres is Amerikalaan 163, 2408 TX Alphen aan den Rijn.

Lopen

De afstand van het looprondje is 1,25 km. Het grootste gedeelte van het parcours is onverhard en modderig. Het lopen op spikes wordt afgeraden omdat er ook een gedeelte over de geasfalteerde wielerbaan gelopen wordt.
De looproute wordt door vrijwilligers aangegeven met rode vlaggen.

Er wordt resp. 4 ronden (5km) en 2 ronden (2,5km) gelopen.

Fietsen

Het fietsrondje is 4,5 km. Het fietsparkoers loopt grotendeels over de onverharde geluidswal van de N11. Deze geluidswal heeft een pittige helling die 4x opgereden moet worden. Het onderstaande filmpje is opgenomen tijdens een cyclocross fietswedstrijd van WV Avanti en geeft een goede impressie van het fietsparkoers.

Er worden 4 ronden (18km) gefietst.

De wisselzone

De wisselzone is naast de kantine van WV Avanti gevestigd. De fietsen in de wisselzone zullen door de organisatie bewaakt worden. Uw fiets zal bij binnenkomst in de wisselzone door de jury van de NTB gecontroleerd worden, evenals uw helm.
Na het eerste looponderdeel loopt u naar de wisselzone, waar u éérst uw helm opzet en vervolgens uw fiets pakt. Het is verboden om in de wisselzone te fietsen! Bij de uitgang van de wisselzone ligt een balk, hierna mag u pas op uw fiets stappen. Zorg dat het startnummer op de rug gedraaid wordt en het stuurbordje van vooraf goed leesbaar is.

Na het afleggen van het fietsparcours parkeert u uw fiets op dezelfde plek als waar u uw fiets heeft opgehaald en zet u uw helm pas af als de fiets geparkeerd is. Hierna kunt u de wedstrijd vervolgen met het tweede looponderdeel.

De wisselzone sluit om 16.15 uur. U kunt uw fiets alleen ophalen als er geen deelnemers meer aan het wisselen zijn. Alleen tegen inlevering van een corresponderend startnummer met het stuurbordje op de fiets en tegen inlevering van de huurchip kunt u uw fiets meenemen.

Impressie Cross-ATB-Cross